Меню сайту

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Липень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Навчальний посібник "Технічна мікробіологія" складений у відповідності з діючою програмою з дисципліни. Передбачає вивчення теоретичних основ загальної мікробіології, отримання знань та практичних навичок мікробіологічного контролю технологічних процесів, що гарантує підвищення якості продуктів харчування.

У виданні розглянуто основні питання:

·          морфологія та фізіологія мікроорганізмів;

·          основи сучасної класифікації;

·          метаболізм мікроорганізмів;

·          екологія мікроорганізмів;

·          основні біохімічні процеси, які викликані мікроорганізмами;

·          загальну характеристику основних мікробіологічних показників якості харчових продуктів і методи їх визначення.

Особливу увагу приділено основам санітарної мікробіології для визначення якості товарів народного споживання і санітарного стану навколишнього середовища з метою профілактики харчових захворювань мікробної природи.

Студенти під час лабораторних занять повинні оволодіти основними мікробіологічними методами досліджень, ознайомитися з фізіологічними  групами бактерій, навчитися виявляти санітарно-показові організми у воді, освоїти ряд методів для дослідження аеробних та анаеробних процесів.

Одержані під час проходження курсу навички дають змогу студентам добре орієнтуватися в процесах біологічного очищення стічних вод, мікробної деструкції та трансформації забруднюючих довкілля речовин.