Меню сайтуПошукКалендар
СтатистикаОнлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 Друзі сайту |
Навчальний посібник "Технічна мікробіологія" складений у відповідності з діючою програмою з дисципліни. Передбачає вивчення теоретичних основ загальної мікробіології, отримання знань та практичних навичок мікробіологічного контролю технологічних процесів, що гарантує підвищення якості продуктів харчування. У виданні розглянуто основні питання: · морфологія та фізіологія мікроорганізмів; · основи сучасної класифікації; · метаболізм мікроорганізмів; · екологія мікроорганізмів; · основні біохімічні процеси, які викликані мікроорганізмами; · загальну характеристику основних мікробіологічних показників якості харчових продуктів і методи їх визначення. Особливу увагу приділено основам санітарної мікробіології для визначення якості товарів народного споживання і санітарного стану навколишнього середовища з метою профілактики харчових захворювань мікробної природи. Студенти під час лабораторних занять повинні оволодіти основними мікробіологічними методами досліджень, ознайомитися з фізіологічними групами бактерій, навчитися виявляти санітарно-показові організми у воді, освоїти ряд методів для дослідження аеробних та анаеробних процесів. Одержані під час проходження курсу навички дають змогу студентам добре орієнтуватися в процесах біологічного очищення стічних вод, мікробної деструкції та трансформації забруднюючих довкілля речовин.
|